KNX – Det intelligente bygningskontrolsystem

Med KNX bygningsautomation kan du kontrollere en hel bygnings funktioner som f.eks. varme, ventilation og belysning i ét fælles system.

Det fælles system kan tilpasses til personlige brugsmønstre og sikrer øget komfort og betydelige energibesparelser.

KNX er et intelligent bygningskontrolsystem, som forbinder alle funktioner i rummet, på etagen og i større bygningsafsnit i ét fælles system. Det gør det muligt at betjene alle bygningens funktioner fra centrale tryk- eller touchskærme.

KNX automationssystemet kan nemt integreres med det overliggende Building Managment System (BMS) og andre systemer i bygningen, så sammenspillet mellem alle bygningens funktioner bliver optimalt.

KNX kan installeres i alt fra hoteller og private hjem til virksomheder og offentlige bygninger. KNX forbinder bygningsfunktioner som ventilation, belysning, opvarmning og solafskærmning til et intelligent system, hvorfra du kan styre de enkelte funktioner og overvåge forbruget.

Mange funktioner, ét styrekabel

I konventionelle elektriske installationer foregår kontrolfunktionerne primært via strømkablerne gennem simpel relæstyring eller autonome løsninger, hvor hver funktion skal have et separat styrekabel. Det betyder, at der ikke er samme muligheder for intelligente, sammenhængende systemer.

I den intelligente KNX-løsning forbinder et enkelt 2-leder kabel alle komponenter i et netværk, som varetager kontrolsignalerne i bygningen. Det betyder langt færre kabler og sikrer en transparent installation, der er nem ændre og udvide.

Fleksible løsninger

Med det omfattende sortiment af KNX-løsninger kan du som elektriker eller installatør tilbyde individuelle løsninger, der kan tilpasses dine kunders behov. KNX-løsningerne er både fleksible, energieffektive, komfortable og sikre. Og med KNX fra Schneider Electric er hele brugerfladen på dansk, så systemet er nemt at betjene.

Til toppen