Hjælpeværktøjer

Tilbehør og hjælpeværktøjer der sikrer en fleksibel og pålidelig installation. Nogle beregnet til forskellige installationstyper, andre til mere specialiseret brug. Alle hjælpeværktøjer er med til at lette installationsarbejdet.

Mærkelære

Universel mærkelærer, der viser, hvor der skal laves mærker til boring af hullerne i væggen. Kan bruges til alle rammestørrelser og dåsekombinationer. Indeholder et vaterpas, der nemt kan flyttes alt efter, om der er tale om en lodret eller vandret kombination. Beregnet til installationer med forfradåser (blå, røde eller orange dåser) og grønne indmuringsdåser. Se mærkelæren i vores produktkatalog. Her vil du også kunne downloade en pdf med mærkelæren.

 

Nivelleringsværktøj

Et hjælpeværktøj, der sikrer en korrekt installation af indmuringsdåser i alle retninger fra starten. Et vaterpas til at sikre, at dåserne sidder lige, og en plade, der sikrer, at de monteres i den rette dybde. Nivelleringsværktøjet monteres på dåsens låg og kan genbruges. Velegnet til dåser i alle størrelser samt både lodret og vandret installation, da vaterpasset kan flyttes.

 

Vindtætte endestykker

For at opnå en vindtæt installation ved brug af fleksrør kan der monteres endestykker for at sikre en øget lufttæthed. Membranen på endestykket lukker sig om ledningerne.

 

Låg

Låg kommer i alle flere dåsestørrelser: 1, 1½, 2 og 2½-modulsdåser. Passer til grønne, gule og orange dåser samt til hjælpeværktøjer som vaterpas, nivelleringsværktøj og lokaliseringsbrik.

 

Fikseringsplade

Til nem midlertidig fiksering af de grønne indmuringsdåser. Monter to fikseringsplader på dåsens korte side, og bor hullet i væggen vha. et bor på Ø79 mm, Derved sikrer de bøjelige “fingre” på fikseringspladen dåsen en god, midlertidig fiksering før pudsning.

 

Hulsav

Specialhulsav til den orange forfradåse til LK FUGA® SLIM. Omfatter centerbor, hulsav (Ø65 mm) og fræseværktøj, der laver en forsænket flange på Ø78 mm – det hele i ét værktøj.

 

Skillevæg

Skillevæg til adskillelse af strøm og data i samme dåse. Passer til alle dåser i størrelse 2 og 2½-modul. Ved brug sammen med den orange forfradåse skal den øverste del knækkes af.

 

Enkelttud

Tud til stive rør. Tuden monteres på siderne for at opnå vandret indføring. Kan monteres på gule indstøbningsdåser i 1½, 2 og 2½-modul.

 

Dobbelt Z-tud

Z-formet tud til stive rør. Ved brug af denne tud kan indgangen til rørene sænkes. Velegnet til de grønne indmuringsdåser.

Vaterpas

For at sikre, at dåserne installeres i vater, anbefales det at bruge vaterpasset i videst muligt omfang. Det samme vaterpas kan bruges til mærkelæren, nivelleringsværktøjet og låg.

 

Kabelaflastning

Pålidelig kabelaflastning, der er let at bruge, til kabler fra Ø5,5 til 11 mm. Kabelafastningen kan monteres både indefra og udefra på forfradåserne. Den er udstyret med en blød membran til øget vindtæthed.

 

Pudsudligningsring

Traditionel pudsudsligningsring til grønne indmuringsdåser. Ringen er 15 mm høj og kommer til alle fire dåsestørrelser.

 

Monteringsskruer

Sortforkromede skruer til fiksering af indsatsene mod dåserne vha. åbningerne i den tekniske monteringsramme. Kan bruges sammen med blå, røde, grønne og gule dåser.

 

Lokaliseringsbrik

Lokaliseringsbrik til placering på låget før pudsning. Efter pudsning er det let at finde dåsen pga. de bøjelige ben, der stikker ud. Velegnet til de grønne indmuringsdåser og kan også bruges til de orange forfradåser til LK FUGA® SLIM.

 

Skruetårn

Røde skruetårne, der passer til grønne indmuringsdåser og gule indstøbningsdåser. De er røde, så de er lette at finde, når topdækslet skal fjernes for at få adgang til skruerne i den tekniske monteringsramme.

 

Magnet

Stærke magneter til gule indstøbningsdåser. Magneterne er omsluttet af gummi for at sikre tæt forsegling på dåsen, så vand og beton ikke trænger ind i dåsen.

 

Samlestykke

Samlestykke til ekstra fiksering ved sammenkobling af to eller flere gule indstøbningsdåser. Let at montere på begge sider af dåserne, så der opnås en solid sammenkobling.

 

Dobbelttud (Kombi Ø16/20 mm)

Tud til stive rør. Når den hvide reduktionsmuffe fjernes, passer den til rør på Ø20 mm. Kan monteres på grønne indmuringsdåser og gule indstøbningsdåser.

Til toppen